Jämi MD 2019

Jari Snåre
Jari Snåre

Kilpailun voittaja Jari Snåre, Kuva Kimmo Virkki

Jämi-MD ajettiin nyt toisen kerran, hieman erilaisella konseptilla viime vuoteen nähden. Nyt ajettiin yhdessä rajoittamattomassa luokassa. Kilpailuvälineen paino määrittää valjakon koon, koiraa kohti painoa tulee olla 25kg.

Kilpailussa nähtiinkin valjakoita 4 koirasta 15 koiraan. Lähes kaikki arktiset rekikoirarodut olivat edustettuina monenkirjavien alaskanhuskyjen joukossa. Ensimmäinen startti oli väliaikalähtöinä 1min lähtöväleillä ja loput kierrokset omaan tahtiin. Osa ajoi kaksi kierrosta suht peräjälkeen ja loput kaksi kierrosta myöhemmin, kun toiset taas pitivät tasaisesti taukoja lähtöjensä välillä. Ensimmäisillä kierroksilla oli enemmän ruuhkaa uralla, mutta hyvin ohitukset sujuivat erikokoisilla valjakoilla, eikä järjestäjien tietoon ainakaan tullut mitään ongelmia.

Kilpailun voittoon ajoi Jari Snåre 8 koiralla, toiseksi Riku Setälä 14 koiralla ja kolmanneksi Satumarja Stenman 8 koiralla.

Kuvat, Kirsi Översti

Sää ei suosinut Jämillä tälläkään kertaa, vaan vettä satoi tasaisesti lähes koko päivän. Uralle kertyi paikka paikoin isojakin lammikoita. Ennen ja jälkeen kisapäivän olikin mukava pikkupakkanen. Sateisesta säästä huolimatta, varikolla yritettiin pitää tulta yllä, jossa pääsi hiukan lämmittelemään.

Itse kisa sujui kuitenkin onnistuneesti ja hommat hoituivat ilman isompia kömmähdyksiä. Hotellikin sai pienen tauon jälkeen uuden yrittäjän, joten majoitukset ja ruokailut järjestyivät. Aamu oli kaikille aikainen, mutta vastaavasti illasta jäi hieman enemmän aikaa palkintojen jakoon ja illanviettoon hyvässä seurassa. Juttua riitti, kuka oli ajanut milläkin taktiikalla ja Trubaduuri Seppo Koivisto soitti menevää musiikkia laidasta laitaan. Jämin pizzauuni kävi kuumana yömyöhään asti.

Vasemmalta Riku Setälä 2., Jari Snåre 1., Satumarja Stenman 3., Mari Anttila 4. ja Kirsimarja Lampinen 5.

RNB palkitut, Linda Hautala 2., Laura Kääriäinen poikansa Ilkan kanssa 1. ja Tapio Mansikkaniemi 3.

Malamuuttikuskeista  palkittiin Janne Härkönen ja Anne Arvola

Jämi MD on saanut iloksemme vahvan vastaanoton kilpailijoiden keskuudessa. Se tarjoaa LD-kuskeille hyvän tilaisuuden kilpailurutiinien harjoitteluun ja ajamistakin riittää koko päiväksi yhden kierroksen sijaan. MD-kuskeille selvästi hyvä treenikisa. Mutta sopii se myös safarityöläisille, sillä kilpailupäivä vastaa monen safarikoiran työpäivää; neljä lähtöä päivässä kuormaa vetäen.

ISO KIITOS jälleen kerran ahkerille talkoolaisillemme ja kilpailun yhteistyökumppaneille!