Jämi MD 2020 kilpailupalaute

Palautteeseen vastasi 21 henkilöä. Tässä lyhyt tiivistelmä palautteesta:

Jämi MD kilpailupalautteessa kyselimme alussa mielipidettä radasta. Kuten kuvista näkyy, palaute niihin oli hyvää. Vapaassa palautteessa pariin kohtaan toivottiin aidan lisäämistä. Nämä kohdat yritetään hoitaa ensi vuodeksi kuntoon.

Kilpailun tiedotukseen oltiin tyytyväisiä, tosin kilpailukirjettä toivottiin hiukan aikaisemmin ilmestyväksi. Kyllä, tämä tuli hiukan myöhässä tällä kertaa. Pahoittelut siitä.

Suuri osa (12) vastanneista piti nykyistä kilpailumatkaa sopivana. Muutama vastanneista (6) toivoi myös pidempää kilpailumatkaa. 3 henkilöä toivoi lyhyempää matkaa.

Selvä enemmistö piti nykyistä kierrosmäärää sopivana.

Kilpailun aikatauluun oltiin tyytyväisiä. Enemmistö vastanneista piti 10 tunnin kilpailua sopivana. Viime vuonnahan kilpailu kesti 12 tuntia. Vapaassa palautteessa kerrottiin, että nyt "turha" odottelu jäi vähemmälle, kun tauot eivät olleet niin pitkiä. Kilpailun tiivistäminen toimi siis hyvin. Kilpailun toivottiin myös alkavan aiemmin. Tätä voimme pohtia mahdollisesti ensi vuonna.

Nettivideota seurasi iso osa vastanneista ja se sai tuttuun tapaan hyvän arvosanan. 

Vapaassa palautteessa mainittiin, että lähdöt pitäisi kuvata kokonaan, eikä siirtyä välillä maastokameraan. Tässä kannattaa kuitenkin miettiä, että jokainen valjakko lähtee kyllä liikkeelle ja sen näyttäminen ei juurikaan kerro valjakon kyvyistä mitään. Maastokamera ja maaliintulo tarjoaa enemmän informaatiota valjakon tasosta ja siksi niitä poimitaan kuvaan säännöllisesti. Lähtöjä kuvataan aina kun se vain on mahdollista. Joskus joku lähtö voi jäädä välistä, mutta suurin osa tulee silti kuvattua.

Tulospalvelu sai hyvän palautteen. Väliaikojen tärkeydessä oli hajontaa. Vaikka ne eivät olekaan välttämätön lisä, niin mielenkiintoa se toisi varmasti kisan seuraamiseen.

Lajiin liittyvää tavaraa toivottiin tuttuun tapaan palkinnoksi eniten. Koiranruoka, pokaalit ja mitalit jakaantuivat tasaisesti.

Oheispalvelut olivat tuttuun tapaan toivelistan kärjessä ja kuten aina, näistä varmasti tarvikemyynti se toivotuin.

MD kilpailun vapaassa loppupalautteessa kiiteltiin järjestelyiden toimivuutta ja yleistä rentoa tunnelmaa kisapaikalla.

Pari kommenttia liittyi lämpötiloihin ja kisan siirtämiseen myöhempään marraskuulle. Kilpailuviikonloppuna lämpötilat olivat alle 10 asteessa. Tämän ei pitäisi olla ongelma, jos koirat ovat oikein treenattuja ja terveitä. Kilpailun siirtäminen myöhempään lisää riskiä, että maa on jäässä, tai lumi ehtii sataa maahan. Ensilumi satoi tänä vuonna 21.10 Jämillä. Jo pelkkä pakkanen voi aiheuttaa ongelmia, jos maa on jäätyessään märkää. Se muuttaa uran pinnan paikoin liukkaaksi, tai kokkareiksi jäätynyt hiekka aiheuttaa tassuongelmia matkan venyessä. Uskomme että kilpailun ajankohta on tällä hetkellä paras mahdollinen.

Kiitos kaikille palautteeseen vastanneille!