L-SVU:n syksyn viimeinen tapahtuma oli tuttuun tapaan Jämi MD kilpailu. Kilpailuun starttasi tänä vuonna 16 kilpailijaa ja valjakoiden koiramäärät vaihtelivat pääosin 8-12 koiran välillä. Mukana oli vain yksi neljän koiran valjakko, kun taas isoin valjakko koostui peräti 21:stä koirasta. Kilpailureitti oli tälle syksylle hiukan uusittu, SM-kilpailuistakin tuttu 7,8 km:n ura, joka kierrettiin kilpailussa neljä kertaa kymmenen tunnin aikana. Kilpailua edeltävällä viikolla satoi melkoisesti vettä, mutta keli parani huomattavasti kisaviikonlopuksi ja lauantaina olikin kaikinpuolin hyvät olosuhteet kilpailulle.

Viime vuoden voittaja, Kymen vetokoiraseuraa edustanut Vesa-Pekka Lehtomäki ilmoittautui mukaan myös tänä vuonna. Heti ensimmäisellä kierroksella Vesa-Pekan valjakko osoitti, että nopeutta löytyy ja maisemat vaihtuvat ajaessa vauhdikkaasti. Ensimmäisen kierroksen aika oli 18:55.2 ja keskinopeus huimat 25.370 km/h. Myös toinen ja kolmas kierros sujuivat mallikkaasti aikaan 19:46.7. ja 21:12.3. Viimeisellä kierroksella vauhti hiukan hidastui, mutta tästä huolimatta, kokonaiskilpailun aika 1:25:34.5, 22,436 km/h keskinopeudella, riitti turvalliseen ykkössijaan tämän vuoden kilpailussa.

Pia-Liisa & Heikki Alpua

Kilpailun kakkoseksi ajoi Carelian Eastpointia edustanut Pia-Lisa Alpua. Pia-Lisa oli Jämi MD-kilpailussa mukana nyt ensimmäistä kertaa. Pia-Lisan valjakko piti yllä koko kilpailun ajan hyvää vauhtia. Ensimmäiset kaksi kierrosta juostiin aikaan 20:58.6 ja 21:00.7. Kierrokset 3. ja 4. sujuivat nekin mukavasti ja kellot pysähtyivät niiden kohdalla aikoihin 23:49.9 ja 23:52.8. Pia-Lisan kokonaiskilpailun aika oli 1:29:42.0 ja eroa kilpailun voittajaan Vesa-Pekkaan tuli lopulta neljä minuuttia ja seitsemän sekuntia. Pia-Lisan valjakon keskinopeus kilpailussa oli 21,405 km/h. Vesa-Pekka ja Pia-Lisa alittivat hienosti 1:30:00 "rajan". Tähän on aiemmin pystynyt vain Jari Snåre vanhalla reitillä.

Viime vuoden kakkonen Johanna Helander Kymen vetokoiraseurasta, ajoi tämän vuoden MD-kilpailussa sijalle kolme. Ensimmäisellä kierroksella Johannan aika 22:45.6, sijoitti hänet neljänneksi. Ari Laitinen oli tässä vaiheessa sijalla kolme.

Toisella kierroksella asetelmat vaihtuivat ja Johannan aika 25:10.6 nosti hänet kolmanneksi, Ari Laitisen jäädessä sijalle neljä. Ari ei tämän jälkeen ajanut enempää kierroksia. Johanna ajoi vielä kierrokset 3. ja 4. tasaisen varmasti ja se varmisti hänelle kilpailussa kolmossijan. Kokonaisaika Johannan valjakolla oli 1:44:58.5 ja kilpailun keskinopeudeksi mitattiin 18.290 km/h. Eroa kilpailun voittajaan Vesa-Pekkaan tuli 19 minuuttia ja 24 sekuntia.

Alle kahden tunnin suorituksiin ylsivät neljänneksi ajanut, Länsi-Suomen valjakkourheilijoita edustanut Kirsimarja Lampinen, ajalla 1:56:34.4, sekä viidennelle sijalle ajanut Anni Järveläinen Pohjois-Lapin valjakkourheilijoista, ajalla 1:59:33.8. Muilla neljän kierroksen ajamiseen kului hiukan enemmän aikaa. 11 valjakkoa juoksi kaikki neljä kierrosta. Paras siperianhuskyvaljakko kilpailussa oli Anne Kiijärvellä, ajalla 2:19:53.1 ja keskinopeudella 13.726 km/h.

Anne Kiijärvi

Vaikka tämän vuoden kilpailuun starttasi hiukan vähemmän kilpailijoita, niin tästä huolimatta kilpailullinen taso pysyi hyvänä. Vauhdit kärjessä olivat kohdillaan ja tässä onkin kilpailijoille tavoiteltavaa taas ensi vuodeksi. Valjakot olivat tänä vuonna pääosin isoja, mutta mutkat, mäet ja ohitustilanteet sujuivat silti mallikkaasti ilman ongelmia. Uralla nähtiin paljon iloisia koiria, kilpailijoita ja hyvää urheiluhenkeä.

Anttoni Tolvi

Anttoni Tolvin 21:n koiran letka oli Jämi MD-historian suurin valjakko, joka ansaitsee varmasti myös hatunnoston. Anni Ikosen värivaloin koristeltu kärry taas oli hauska piristys pimenevässä Jämin illassa.

Toivottavasti kaikki ovat tämän vuoden Jämi MD:n suorituksiinsa tyytyväisiä ja saamme nähdä teidät kaikki taas ensi vuonna. Seura kiittää kilpailijoita, tuomaria, sponsoria, talkoolaisia ja katsojia.