Pentuleiri 10.-11.6.2023


Perjantaina järjestettiin seuran vuosikokous ja samana päivänä sai jo saapua leirille, vaikka virallinen leirin alkamispäivä olikin lauantai. Seuran kokous kiinnosti jäseniä ja paikalla oli mukava määrä osallistujia. Iso osa leiriläisistä saapuikin paikalle jo perjantaina. Sää suosi viikonloppuna. Päivisin oli mukavan aurinkoista ja lämmintä, mutta aamuisin ja iltaisin pääsi koiriakin treenailemaan halutessaan. Leiriläisten lisäksi paikalla viihtyivät myös hyttyset.

Pinja Hiukkamäki treenaamassa
Pinja Hiukkamäki treenaamassa

Lauantaiaamun väki aloitti koirien kanssa vapaasti treenaillen. Ennen puolta päivää pidettiin leirin virallinen aloituskokoontuminen. Leirillä oli paljon tuttuja naamoja, mutta paikalle oli löytänyt myös useampi ensikertalainen. Leirin luentoaiheena oli tällä kertaa reen jalaksien ja suksien voitelu kilpailuihin. Osalle leiriläisistä aihe oli uusi ja osalle jo vähän tutumpi. Kaikki kuuntelijat varmasti ainakin oppivat, kuinka merkittävästä kokonaisuudesta on kyse kilpailuihin valmistautumisessa.

Lauantai-illalla orientoiduttiin sunnuntain häiriökujaan ja sen jälkeen päästiinkin saunomaan sekä iltaa istumaan. Nuotiolla valmistettiin eväitä ja pidettiin hauskaa yhdessä uusien sekä vanhojen tuttujen kanssa.

Joonas Kuusinen
Joonas Kuusinen

Sunnuntaina aamulla vuorossa oli odotettu häiriökuja. 1,5km pituisella häiriökujalla vastassa oli tunneli, haukkuvan koiran ulkoiluttaja, variksenpelätin, viehe, musiikkia ja toisia valjakoita. Matkalla oli mahdollisuus tehdä myös lisälenkki, jos halusi ajaa vähän pidemmän treenimatkan. Häiriökuja ei ollut mikään arvosteltava suoritus, vaan tarkoitus oli testata turvallisissa olosuhteissa koirien reagointeja häiriöihin, jotta niihin osaisi varautua.

Sampsa & Vilja Mäki-Arvela häiriökujalla
Sampsa & Vilja Mäki-Arvela häiriökujalla

Leirillä oli mukana koiria todella erilaisista lähtökohdista ja roduista: siperianhuskyja, risteytyskoiria, amstaffeja, hoffeja.. Toiset harrastavat tavoitteellisemmin ja toisille valjakkoharrastus on yksi harrastus muiden joukossa, joten tässäkin harjoituksessa omat tavoitteensa sai asettaa sellaiseksi kuin näki tarpeelliseksi. Hauskaa oli kuitenkin varmasti kaikilla ja kaikki oppivat jotakin koiristaan. Kujan jälkeen palautekeskustelussa vaihdettiin ajatuksia ja mietteitä harjoituksesta. Samalla päätettiin myös leiriviikonloppu, joka meni ohi taas vilauksessa. Hyvässä seurassa parhaan harrastuksen parissa aika vain vierii.

Oona Hiukkamäki häiriökujalla
Oona Hiukkamäki häiriökujalla

Leirin palautteet olivat positiivisia. Kehuttiin hyvää henkeä ja kokonaisuudessaan hyvin järjestettyä leiriä. Uudet kokivat tulleensa huomioiduksi ja yhteishengen olleen hyvä. Voiteluluento koettiin hyödylliseksi, vaikka aihe tuntuikin vielä hieman vieraalle tuoreempien harrastajien keskuudessa. Eniten toivottiin luentoja liittyen treenaamiseen sekä aloittelijoille sopivia luentoja. Lisäksi toivottiin luentoja kansainvälisiltä valjakkourheilijoilta, käytännön opastusta treeneissä sekä ruokintaluentoja. Häiriökuja sai tälläkin kertaa positiivista palautetta, ja sitä toivottiin jatkossakin järjestettävän.

Milla Gröndahlia taisi puraista voitelukärpänen
Milla Gröndahlia taisi puraista voitelukärpänen

Elokuussa nähdään treenileirillä 26.-27.8 !


Perinteinen pentuleiri järjestetään 10. - 11.6. Jämin Niinimajalla.

Leirille voit saapua jo perjantaina. Aikatauluista lisätietoa lähempänä leiriä. Leiriläisille lähetetään leirikirje ilmoittautumisen päätyttyä.

Niinimajalla käytössä on WC x 2 ja saunaa lämmitetään iltaisin. Sisätiloissa on liesi, mikro, kahvinkeitin ja vedenkeitin. Ulkona on laavu grillaamista varten. Jääkaappitilaa on niukasti, joten kannattaa varautua kylmälaukuin. Leirialueella voit majoittua autossa, teltassa tai riippumatossa. Lähialueelta voit löytyy mökki- ja hotellimajoitusta.