Valjakkokoirien harjoituskoe


Harjoitus perustuu löyhästi puhdasrotuisten käyttökokeeseen. Valjakon kyytiin tulee yksi kokeen arvioija, joka positiivisessa ja rakentavassa hengessä käy läpi kokeen osa-alueita. Koirat eivät saa yksilöinä pisteitä, vaan suoritusta arvioidaan kokonaisena valjakkona. Koetta ei ole tarkoitus ottaa vakavasti, mutta valjakon kuljettaja saa arviointikaavakkeen itselleen. Tuloksia ei julkaista missään. Tässä harjoituksessa ketään ei hylätä, ellei ihmisten tai eläinten turvallisuus ole uhattuna. Yhden koirayksilön toiminta ei ole merkittävässä roolissa eikä koiria arvioida yksilöinä.

Säävaraus! Matka pidetään sopivan lyhyenä, taukoja tarvittaessa. Kokeessa käytetään mönkijää, jota on tarvittaessa mahdollisuus ajaa moottorin kanssa mikäli valjakon koko on pieni. Mönkijään mahtuu kuljettajan/arvioijan lisäksi maksimissaan yksi henkilö.

Muut treenaajat saavat treenata uralla samanaikaisesti, joten kohtaamisia toivottavasti syntyy. Kokonaispisteitä ei lasketa, joten mikäli jotakin harjoituksen tilannetta ei synny (esim toisen valjakon ohittaminen), niin sitä kohtaa ei arvostella. Tarkoitus on kuitenkin pyrkiä järjestämään kaikille ohitustilanteita.

Osallistuminen on leirillä vapaaehtoinen sunnuntain ohjelma. Kypäräpakko. Arvioijan mukana oleva henkilö on vastuussa valjakosta ja hänellä on oltava tapaturmavakuutus (esim VUL lisenssivakuutus). Kypärän lisäksi tarvitset liinat ja muut koirien tarvikkeet. Koirien minimimäärä valjakossa on 4 koiraa. Maksimimäärä 8.

Tarkemmat aikataulut ja toimintatavat käydään läpi leirillä.

Ilmoittaudu ajoissa, paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittautuminen suljetaan, kun paikat täysi.

Harjoituksen arvioijana toimivat Lauri Kivioja & Pasi Heinonen