Jämi MD 2020

Jämi MD 2020 on kilpailtu. Tänä vuonna mukaan ilmoittautui 30 kilpailijaa, joista matkaan starttasi 29 kilpailijaa. Starttiviivalla nähtiin niin pieniä kuin isompiakin valjakoita. Jokaisen koiran vedettävä kuorma oli 25 kg, eli neljä koiraa veti 100kg:n kuormaa, 5 koiraa 125 kg:n kuormaa jne jne.. Vedettävät laitteet punnittiin ennen kilpailua digitaalivaa'alla.

Kilpailumatka oli jo viime vuodelta tuttu 7,7 km, joka kierrettiin neljä kertaa. Kokonaismatkaksi tuli 30,8 km ja aikaa tämän matkan suorittamiseen oli 10 tuntia.

Kymen vetokoiraseuraa edustanut Vesa-Pekka Lehtomäki ajoi kilpailun alkupuolella heti uuden kierrosennätyksen. 7,7 km:n reitille. Vesa-Pekan aika oli 19.30,5. Viime vuoden nopein kierros oli Kääriäisen Lauran nimissä, ajalla 21.03,0 ja kokonaiskilpailun voittoon ajoi silloin Jari Snåre, ajalla 1:28:21.3.

Vesa-Pekka on ollut tuttu näky sprinttikisoissa ja tämä oli uusi haaste VP:n valjakolle. Kierrokset 2 ja 3 sujuivat myös hyvin. Neljännellä kierroksella vauhti hiukan hidastui, mutta VP ajoi silti maaliin kilpailun voittajana. Hieno suoritus koirilta, jotka on treenattu enemmän sprinttikilpailuihin. Loppuaika 1:31:33.9 ja keskinopeus 20.18 km/h.

Kilpailun kakkoseksi ajoi samaa seuraa edustanut Johanna Helander. Johanna ajoi perusvarman kilpailun ja se takasi hänelle hyvän sijoituksen lopussa. Johannan loppuaika oli 1:54:21.9, keskinopeudella 16.16 ja eroa Vesa-Pekkaan tuli 22:48.0.

Länsi-Suomen valjakkourheilijoita edustanut Suvi Lahtinen ajoi kolmanneksi varmoin ottein eikä jäänyt paljoa Johannasta. Suvin aika maalissa oli 1:55:21.3 ja eroa Johannaan jäi vajaa minuutti. Suvin keskinopeus kilpailussa oli 16.02 km/h.

Suvin takana käytiin myös kovaa kilpailua. Itseasiassa sijat 3-5 olivat lähellä toisiaan. Kaikki mahtuivat minuutin sisälle. Hyvän kilpailun ajanut Anu Parikka jäi Suvista vain kuuden sekunnin päähän ja heti Anun takana niskaan hengitti Kirsimarja Lampinen.

Vähätellä ei voi muidenkaan suorituksia. Kilpailu on haastava ja varmasti jokainen valjakko on parhaansa yrittänyt. Toivottavasti kaikki ovat suorituksiinsa tyytyväisiä.

Paras siperianhuskyvaljakko oli kolmanneksi ajaneella Suvi Lahtisella. Malamuuteista parhaana palkittiin Vesterisen Markon valjakko. Uralla nähtiin myös samojedi- ja jakutianlaikavaljakot, jotka ovat aina kiva piristys kilpailuun.

L-SVU kiittää kaikkia kilpailijoita. Toivottavasti näemme taas ensi vuonna!

Kiitos myös sponsoreille, tuomareille ja mahtaville talkoolaisille!