Jämi SM 2020

Jämi SM 2020 sunnuntai

Kaikki kuvat Jenna Jönkkäri

Kuvia voi kopioida omaan käyttöön jos kuvaaja mainitaan.

Toiseen kilpailupäivään startattiin hiukan viileämmässä kelissä. Yöllä satoi vettä, mutta aamuun mennessä keli olikin jo hiukan pakkasella. Radat olivat kuitenkin hyvässä kunnossa. Ensimmäisenä matkaan lähtivät kahdeksan koiran valjakot. Pasi Heinonen starttasi ensimmäisenä, ajoi puhtaan suorituksen ja pisti samalla rataennätyksen taas uusiksi, nyt ajalla  13.39,1. Kokonaisaika kilpailussa oli 27:21.6 ja keskinopeus 33.772 km/h. DR8 luokan Suomen mestaruus Pasi Heinoselle!

Pasi Heinonen DR8

Toisena matkaan lähti Vesa-Pekka Lehtomäki, joka ajoi varman suorituksen ja se takasi Vesa-Pekalle hopeamitalin tämän syksyn SM-kilpailuissa. Vesa-Pekan kokonaisaika 30.165 ja eroa Pasiin  3:16.3. SM-pronssin nappasi Susanna Burkland. Myös Susanna ajoi hienosti kumpanakin päivänä. Susannan aika  30:59.5 ja eroa voittajaan 3:37.9.

Vesa-Pekka Lehtomäki DR8
Susanna Bürkland DR8
Pekka Niemi DBM

Miesten koirapyöräilyssä Suomen mestaruuden otti Pekka Niemi. Pekalla oli hyvä vauhti koko viikonlopun ja kokonaisajaksi saatiin 23:39.4. Matti Laaksonen pyöräili hienosti SM-hopeaa, ajalla 23:45.1, vain 5.7 sekuntia voittajalle hävinneenä. SM-pronssia sai Kai Immonen. Kain aika  23:57.1 ja eroa voittajaan 17.7 sekuntia.

Naisten koirapyöräilyssä mestaruuden vei Kati Mansikkasalo-Jurvelin. Kati otti SM-kultaa vakuuttavalla ajolla. Kokonaisaika kilpailussa oli  24:14.2. Henna Lappi ei jäänyt kauaksi Katista. Eroa voittajaan oli vain 6.8 sekuntia. Hyvä ajo toi SM-hopeaa Hennalle ajalla 24:21.0. Kolmannelle sijalle kiilasi Ripsa Järvi. Ripsan yritys palkittiin SM-pronssilla ja ajaksi kirjattiin  24:41.7.

DR4J luokassa järjestys pysyi samana. Amanda Kreivi löysi vielä lisävauhtia sunnuntain ajoonsa ja ajoi kierroksen 11 sekuntia lauantaita nopeammin. Kokonaisaika 22:25.2 ja kaulaan ripustettiin kultamitali. Hopealle ajoi Pauli Mansikkaniemi ajalla 27:35.2. Todella hieno suoritus junioreilta. Toivottavasti näemme teidät jatkossakin kisauralla.

Amanda Kreivi DR4J
Pauli Mansikkaniemi DR4J

DR4 luokassa Riitta Kempe paransi toisen kierroksen aikaansa vielä hiukan ja kokonaisajaksi saatiin 17:50.6. Hieno ajo takasi Riitalle Suomen mestaruuden DR4 luokassa. Aikaansa paransi myös Kurt Köcher ja se toi hänelle SM-hopeaa. Kurtin ero Riittaan 1:55.5 ja kokonaisaika 19:46.1. Erkki Burkland nousi tasaisen suorituksen turvin kolmossijalle ja kokonaisajaksi kellotettiin lopulta 20:40.8. SM-pronssia siis Erkille.

Riitta Kempe DR4
Kurt Köcher DR4
Erkki Bürkland DR4
Vesa-Pekka Jurvelin DS2

DR2 luokan kärjessä tahtia löi tuttuun tapaan Vesa-Pekka Jurvelin. Lauantain rataennätys ei ehtinyt kauaa vanheta, kun tänään jo ajaksi saatiin 8.30,2 ja uusi rataennätys. Kokonaisaika 17:01.1 ja keskinopeus kilpailussa 34.551 km/h. Vesa-Pekalle SM-kulta DS2 luokassa.

Sääskilahden Jormalle soviteltiin kaulaan SM-hopeamitali. Sitkeä yritys palkittiin. Jormalle kellot pysähtyivät aikaan 17:16.6 ja ero voittajaan  15.5 sekuntia. Kolmannen sijan otti Tero Mäkinen. Tero antoi hyvän vastuksen kilpailussa ja SM-pronssi oli varmasti ansaittu. Ero Vesa-Pekkaan  17.3 sekuntia.

SM-kilpailuissa nähtiin tänä vuonna paljon hyvää kilpailua. Toivottavasti olette suorituksiinne tyytyväisiä. Kilpailualueella vallitsi koko viikonlopun leppoisa ja rento tunnelma.

L-SVU onnittelee kaikkia mitalisteja ja muille kilpailijoille lähetämme ison kiitoksen ja tsemppiä tulevaan! Iso kiitos myös kaikille talkoolaisille!

Nähdään seuraavissa kilpailuissa!

Jämi SM 2020 Lauantai

Jämi SM 2020 ensimmäinen kilpailupäivä on saatu päätökseen. Lauantaiaamu valkeni pienessä tihkusateessa, mutta kilpailufiilis oli kohdillaan.

Aamun ensimmäinen luokka oli DR8, johon oli ilmoittautunut yhdeksän kilpailijaa. 7,7 km:n uralle ensimmäisenä startannut Pasi Heinonen täräytti heti uuden rataennätyksen 13:42.5 keskinopeudella  33.702 km/h. Eroa toiseksi ajaneeseen Vesa-Pekka Lehtomäkeen tuli 1 min 30 sekuntia. Vesa-Pekan aika maalissa 15:13.3.

Kolmanneksi ajoi Susanna Burkland siperialaisvaljakolla 15:33.4  ja eroa kärkeen 1:50.9. Susannan ja Vesa-Pekan ero n. 20 sekuntia. Jännittävä tilanne sunnuntaita ajatellen.

Miesten koirapyöräilyssä käytiin myös sekuntikamppailua. Kärkikolmikko  mahtuu lauantain ajon jälkeen kymmenen sekunnin sisälle. Kärkeen ajoi Pekka Niemi ajalla 11:47.0, keskinopeudella  34.625 km/h. Toiseksi ajoi Matti Laaksonen, aika 11:55.9 ja kolmanneksi Kai Immonen, aika 11:56.8.

DR4 luokassa oli 26 starttaajaa. Luokan kärkeen kiilasi Riitta Kempe ajalla 9:01.0. Kurt Köcher ajoi hyvin ja sijoittui toiseksi ajalla 9:55.9. Kolmas oli Vesa-Pekka Lehtomäki, 10:11.8. Sijat 4-10 ovat kaikki minuutin sisällä toisistaan. Luvassa on siis tiukkaa kisailua vielä sunnuntaina.

DR4J luokassa oli kaksi kilpailijaa. Amanda Kreivi ykkösenä ajalla 11:18.1 ja toisena Mansikkaniemi Pauli ajalla 13:12.0. Amandan keskinopeus oli  26.014 km/h ja Paulin 22.273 km/h Tässä luokassa ei ollut enempää tällä kertaa kilpailijoita, mutta kumpikin ajoi hienon suorituksen. Tsemppiä sunnuntain kilpailuun!

DS2 luokassa nähtiin myös rataennätys kun Vesa-Pekka Jurvelin paransi omaa viime vuotista ennätystään ja kello pysähtyi nyt aikaan 8:30.9, keskinopeudella  34.527 km/h. Toiseksi ajoi Jorma Sääskilahti, 8:38.8. Ero kärkeen vajaa kahdeksan sekuntia. Kolmas luokassa oli Tero Mäkinen ajalla 8:39.1. Hänellä ero kärkeen 8,2 sekuntia. Luvassa on jännitettävää tässäkin luokassa!

DSH1J luokan voittoon ajoi Justus Laaksonen. Justuksen aika oli 5:19.7. Hyvänä kakkosena palkittiin Venla Jarnila. Venlan aika 7:15.2. Kolmossijalle ajoi hienosti Mauno Penttilä. Maunolle kello pysähtyi aikaan 9:14.3. Onnittelut vielä kolmikolle!

Lastenluokassa kilpailtiin myös ja tässä luokassa kaikki osallistujat palkittiin. Tulokset ylempänä.

Isot onnittelut kaikille tasapuolisesti!

Kisailut jatkuvat huomenna! Tule mukaan jännittämään!